Als Victor het vertrouwen van zijn vader herwint, helpt hij hem uit het ziekenhuis ontsnappen. Zodat ze samen op zoek kunnen naar ene Rancèl, waar de oude Max nog iets mee heeft op te lossen. Maar deze oude kennis zou, volgens moeder Maria, al jaren dood zijn.
Naast dit mysterie uit het verleden is City of no limits tegelijkertijd een treurig stemmend familieportret. De broers kunnen niet van andermans vrouwen afblijven en moeder Chaplin is een hard kreng. Ook Victor zelf is niet zuiver bezig als hij een oude romance met zijn schoonzus nieuw leven inblaast, terwijl hij net zijn nieuwe vriendin aan de familie heeft voorgesteld.
Acteur Leonardo Sbaraglia (Victor) is in Argentinië een geliefd acteur en vrouwenidool. Dit verklaart waarom hij zo veelvuldig close up en als onvervalste ‘womanizer’ in beeld komt. De familieperikelen bieden daarnaast een aangenaam kijkje in de laatste Spaanse mode want iedereen, met name de vrouwen, ziet er flitsend uit. Maar tegelijkertijd leiden alle persoonlijke en amoureuze perikelen erg af van het thema rond de oude Max en maakt dit de film uiteindelijk onevenwichtig. De ontknoping van het mysterie heeft alles te maken met het fascistische regime van generaal Franco, waar Spanje onder gebukt ging in de jaren 1936-1977. Vele tienduizenden mensen werden in deze periode onderdrukt en vermoord. Max blijkt in deze periode een communistisch verleden gehad te hebben, waar de mysterieuze Rancèl, schrijver van het boek ‘City of no limits’, een grote rol in speelde.

Ondanks de sferische muziek van Victor Reyes en het sterke camerawerk van Unax Mendía is City of no limits na twee uur nog steeds niet van de grond gekomen. Een overdaad aan intrige is daar debet aan. Dat is met name jammer voor Antonio Hernández, die met deze film nu eenmaal een eerbetoon aan zijn overleden vader wilde maken. Je zou de man bijna beter toewensen.
Liesbeth Smit